2009. március 13., péntek

Fűszeres, sült csirkecomb rizzsel

Hozzávalók:
rizs, só, kis olaj, kb. 70 dkg csirkecomb (alsó, de lehet felső is), só, bors, fűszerek

Elkészítés:
A csirkecombot megfosztjuk a bőrétől, majd megmossuk. Besózzuk, megszórjuk fűszerekkel: kis borssal, pl. szárnyas fűszerkeverékkel, vagy mustáros húsos fűszerkeverékkel, (ami van otthon), majd egy tepsibe fektetjük, teszünk alá egy kis olajat és egy kis vizet, majd alufóliával lefedve kb. fél órát gőzben hagyjuk a húst puhulni. Ezt követően levesszük az alufóliát, hogy a hús pirulni tudjon. Időnként meglocsolgatjuk a levével. Ha pirosra sült, készen is van.
A rizst a zacskón lévő előírás szerint megfőzzük sós vízben és a sült hússal együtt tálaljuk.
Csemegeuborka vagy salátaféle illik hozzá. Egyszerűen elkészíthető étel, kevés munkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése