2009. február 3., kedd

Tejszínes meggyleves

Hozzávalók:
kb. 30 dkg friss vagy mirelit meggy, ízlés szerint: cukor, citromlé, csipetnyi só, fahéj, egyéb fűszerek pl. ánizs, szegfűszeg (vagy egy mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék), 3/4 csomag vaníliás puding, kb. 2 dl tej, 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A meggyet felteszem főni kb. 2 liter vízben, megsózom, megcukrozom, és beleteszem a citromlevet és a fűszereket. Ha a meggy megfőtt, felforrt a leves, a vaníliás pudingot elkeverem csomómentesen egy kis tejben, majd a maradék tejet és tejszínt hozzáöntöm, ezt teszem a forrásban lévő leveshez. Megvárom, míg újra rottyan egyet, és már készen is van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése