2009. február 3., kedd

Krumplileves házias ízekkel


Hozzávalók:

5 nagy krumpli, 2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 szelet zeller, kis petrezselyemlevél, kis zellerlevél, egy teáskanál vegeta, só, olaj, 1 hagyma, 1 evőkanál őrölt piros paprika, 1 maréknyi levestészta

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd kicsit megpirítjuk olajon, ha megpirult, fedő alatt kis vízzel tovább dinszteljük. Ezt követően levesszük a tűzről, ha kihűlt, belekeverünk 1 fakanálnyi őrölt piros paprikát, majd felengedjük a fazekat vízzel. Megsózzuk ízlés szerint.Beletesszük a megtisztított zöldségeket főni a krumpli kivételével: a fehérrépát, a sárgarépát, a zellert.Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a vegetát is, valamint a zeller- és petrezselyemlevelet. Ha a krumpli is majdnem megfőtt, beletesszük a maréknyi levestésztát, és addig forraljuk míg az is meg nem fő.Tálalni lehet egy evőkanálnyi tejföllel is. Egyszerű, finom, olcsó leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése