2009. február 3., kedd

Kakaós csiga













5 dkg élesztőt 1 dl langyos, cukros tejbenelmorzsolunk és felfuttatjuk. Utána egy tálba rakjuk.Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot,60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: 6 evőkanál kakaót 6 evőkanál cukorral. Óvatosan összetekerjük, majd késsel kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük a rudat.Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé (nem kell túl szorosan, különben felfelé dagad). Miközben így is kel egy kicsit, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal (így nem lesz száraz, és nem ragad össze). Megsütjük.Nagyon finom, reggelire, vacsorára egy bögre tejjel. Kb. egy tepsiadag lesz a megadott mennyiségből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése